Web Analytics Made Easy - Statcounter

با افزایش تعداد مبتلایان جدید به رقمی بیش از سه‌هزار نفر در روز، دانشگاه آزاد اسلامی وارد عمل شده و برای کمک‌رسانی به مردم در حالت آماده‌باش قرار گرفته است. با شروع موج سوم بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی بار دیگر عزم خود را جزم کرده‌اند تا این ویروس را شکست دهند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هفته اول مهرماه بود که ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت از موج سوم کرونا خبر داد؛ موجی که در آن تعداد مبتلایان و بستری‌شدگان خیلی بیشتر از موج اول و دوم گزارش شده، به‌نحوی‌که در این میان نام استان‌های تهران و قم چشم‌نوازی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این اوصاف آن‌طور که از شواهد و قرائن برمی‌آید، با افزایش تعداد مبتلایان جدید به رقمی بیش از سه‌هزار نفر در روز، متاسفانه کشورمان اکنون در «موج سوم» ویروس کرونا و به‌عبارتی در یک بحران دیگر قرار گرفته است. هروقت حرف از بحران و حوادث در میان باشد، دانشگاه آزاد اسلامی نیز وارد عمل شده و برای کمک‌رسانی به مردم در حالت آماده‌باش قرار می‌گیرد. این دانشگاه بارها در مواقع بحرانی نشان داده که رسالتش فراتر از یک دانشگاه نخبگانی است که صرفا فعالیت علمی انجام می‌دهد.

با شیوع موج اول و دوم کرونا نیز این دانشگاه بار دیگر در کسوت یک دانشگاه اجتماعی پای کار آمد و در همه موارد ازجمله موارد بهداشتی، علمی، پزشکی و حتی کمک‌های مردمی از هیچ کمکی دریغ نکرد. حالا با شروع موج سوم نیز دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و بیمارستان‌های این دانشگاه بار دیگر عزم خود را جزم کرده‌اند تا این ویروس را شکست دهند. با شروع موج سوم تجهیزات و فعالیت‌های بیمارستان‌های دانشگاه آزاد در تهران افزایش پیدا کرده است. هرچند تعداد بستری‌ها و بیماران بیشتر شده، اما بیمارستان‌های این دانشگاه نیز ظرفیت‌های خود را افزایش داده‌اند.

علیرضا خوشدل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران از اقدامات بیمارستان‌های این دانشگاه در موج سوم کرونا سخن گفت. خوشدل گفت: «بعد از هشت ماه از شروع همه‌گیری و جهان‌گیری کرونا، حالا در موج سوم کرونا هستیم؛ این موج همراه با تعداد زیادی از مبتلایان با علامت است و متاسفانه تعداد زیادی از این بیماران نیاز به بستری در بیمارستان‌ها دارند.»

او با بیان اینکه متاسفانه موارد مرگ‌ومیر نیز بیشتر از موج‌های قبلی است، اضافه کرد: «درحال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی باتوجه به همکاری‌ای که با دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران دارد، بیمارستان‌های خود را در جهت کنترل بیماری در اختیار این دانشگاه‌ها و به عبارت بهتر در چرخه ارجاع بیماران قرار داده است.»

  پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با بیان اینکه در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد بیماران کرونایی پذیرش می‌شوند، اظهار کرد: «با این حال برای اینکه برای سایر بیماران در بیمارستان‌ها مشکلی پیش نیاید، بخش‌های خاصی را با تجهیزات مناسب به این کار اختصاص داده‌ایم. به‌طور مثال تعداد تخت‌های بخش‌های ویژه و آی‌سی‌یو افزایش پیدا کرده است و ما همراه با سایر عناصر نظام سلامت کشور در کنترل این بیماری به‌صورت فعالانه قدم برمی‌داریم.»

او در ادامه تصریح کرد: «اگرچه تعداد بیماران و طول مدت بستری نیز افزایش پیدا کرده و با کمبود تخت در کل کشور مواجه هستیم، ولی ما همراه و هم‌راستا با افزایش بیماران کرونایی، ظرفیت‌های بیمارستان‌های خود را نیز افزایش داده و درصورت مراجعه بیماران کرونایی، از آنان پذیرش می‌شود.»

خوشدل با بیان اینکه بیمارستان‌های این دانشگاه در اختیار بیماران کرونایی قرار دارد، بیان کرد: «مدیریت‌های بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی با افزایش بیماران کرونایی باید ظرفیت خود را نیز افزایش داده و منطبق با تعداد این بیماران پذیرش را انجام دهند. البته در بخش‌های ویژه با مقداری کمبود امکانات مواجه هستیم، چراکه باتوجه به تعداد زیاد بیماران آی‌سی‌یو، برخی از بیماران کرونایی مجبور هستند تا خالی شدن تخت منتظر بمانند.»

  جداسازی ورودی بخش‌های بیماران کرونایی از بخش‌های سفید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با تاکید بر اینکه پرستاران، اعضای هیات‌علمی و کادر درمانی بیمارستان‌های دانشگاه در خدمت مبارزه با همه‌گیری بیماری کرونا هستند، ادامه داد: «درحال حاضر در تهران سه بیمارستان فرهیختگان، بوعلی و امیرالمومنین بخش‌های ویژه‌ای را برای مراقبت از بیماران کرونایی درنظر گرفته‌اند. بخش‌ها نیز به‌گونه‌ای تنظیم شده است که حتی ورودی بخش‌ها برای پذیرش بیماران کرونایی از بخش‌های سفید به‌صورت جداگانه تعبیه شده تا هیچ‌گونه خطری برای سایر بیماران ایجاد نشود.»

او درخصوص خدماتی که در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی به بیماران کرونایی ارائه می‌شود، توضیح داد: «از مرحله تشخیص که تست پی‌سی‌آر و سرولوژی است تا مرحله آخر که ترخیص بیماران است، در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد خدمات زیادی ارائه می‌شود. درواقع امکان انجام آزمایش‌ها برای تشخیص این بیماری بنابر همان تعرفه‌ای که وزارت بهداشت اعلام کرده، در بیمارستان‌ها وجود دارد و هیچ‌گونه مشکلی در این خصوص به چشم نمی‌خورد.»

خوشدل با تاکید بر اینکه امکان انجام تست پی‌سی‌آر و سرولوژی در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شده است، اضافه کرد: «تا مرحله مراقبت‌های اورژانس و مراقبت‌های بخش‌های عادی و آی‌سی‌یو در این بیمارستان‌ها انجام می‌شود. بیمارانی که در آی‌سی‌یو بستری می‌شوند تحت‌نظر متخصصان پزشکی و مراقبت‌های پزشکی و ویژه هستند. متخصصان داخلی، متخصصان عفونی و... در این بیمارستان‌ها از بیماران کرونایی مراقبت می‌کنند تا ان‌شاءالله بیماران با کمترین آسیب بهبود پیدا کنند.»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: «دستورالعمل‌های ابلاغی سازمان مرکزی درخصوص فاصله‌گذاری هوشمند در این دانشگاه به‌طور کامل اجرا شده و در حوزه دانشجویی و فرهنگی نیز اقداماتی ازجمله تشکیل پایگاه اطلاع‌رسانی، ارائه مشاوره در مرکز مشاوره امین دانشگاه، دوخت ماسک و اهدا به مراکز درمانی و... انجام شده است.»

  500 نفر از کادر درمان بیمارستان‌های دانشگاه درگیر بیماران کرونایی

او درخصوص تعداد پزشکان درگیر در بیمارستان‌های امیرالمومنین، فرهیختگان و بوعلی توضیح داد: «حدود 50 نفر از پزشکان و اعضای هیات‌علمی ما ارتباط مستقیم با بیماران کرونایی داشته و به‌صورت مستمر از آنان مراقبت می‌کنند؛ همچنین بیش از 150 نفر پرسنل پزشک بیمارستان‌ها در جهت ارائه خدمت به بیماران کرونایی درگیر هستند. بیش از 300 نفر از پرسنل کادر پرستاری نیز درگیر این بیماران بوده و مراقبت‌های لازم را در شیفت‌های مختلف انجام می‌دهند.»

خوشدل با بیان اینکه بعد از 9 ماه ارائه خدمت بعد از شیوع بیماری کرونا با خستگی کادر درمان مواجه شده‌ایم، تصریح کرد: «درواقع بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی پروتکل خود را در زمان شیوع ویروس کرونا تغییر داده و در خدمت کمک به درمان این بیماران قرار گرفتند. اعضای هیأت‌علمی دانشگاه نیز به‌صورت شبانه‌روزی و با حضور در بیمارستان‌ها، به ارائه خدمات به بیماران مشغول بودند. بنابراین با جذب و به‌کارگیری نیروهای جدید تلاش کردیم خستگی کادر درمانی را تا حدود زیادی برطرف کنیم.»

  تحقیقات درخصوص بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران

هرچند شیوع بیماری کرونا در این مدت کشور را با چالش‌های اساسی روبه‌رو کرده و سلامت جامعه را به‌خطر انداخته است، با این‌‌حال بسیاری معتقدند تهدید بیماری کرونا برای کشور در دانشگاه‌ها به یک فرصت تبدیل و شرایط فعلی سبب ایجاد و شکل‌‌گیری ساختار جدید در آموزش شده است و اعضای هیات‌‌علمی با بهره‌مندی از فناوری وارد عرصه‌ای نوین شدند، به‌طور مثال بسیاری از دانشگاه‌های علوم پزشکی وارد عرصه پژوهش و کارهای مطالعاتی درخصوص بیماری کرونا شده‌اند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مدت با تکیه بر ظرفیت اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی اقدامات زیادی را انجام داده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در بخش دیگری از سخنان خود درباره تحقیقات انجام‌شده درخصوص بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران گفت: «درخصوص بیماری کرونا تحقیقات زیادی انجام می‌شود که این تحقیقات اعم‌از تحقیق در حوزه بیماری‌های عفونی و حوزه اپیدمیولوژی است. در حوزه اپیدمیولوژی تلاش کردیم بتوانیم اطلاعات جزئی‌‌تری درخصوص سن، جنسیت، بیمارهای زمینه‌‌ای، شهر محل سکونت و سایر مشخصات جمع‌آوری کنیم تا شاید بتوانیم به اطلاعاتی جامع درخصوص بیماری کرونا برسیم و آنها را جمع‌بندی کنیم. همچنین در حوزه مصونیت‌زایی بیماری نیز مطالعات زیادی در حال انجام است.»

او درخصوص تحقیقات در حوزه واکسیناسیون نیز صحبت به میان آورد و توضیح داد: «دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران درحال همکاری با سایر دانشگاه‌هایی است که در کشور در حال مطالعه روی این موضوع هستند. در حوزه دارو درمانی نیز مطالعاتی آغاز شده است که این تحقیقات در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حال انجام است. بسیاری از این مطالعات به مرحله آخر رسیده و برخی از آنها در مرحله داوری و چاپ است و ان‌شاءالله این اطلاعات به‌زودی در اختیار دانشمندان ایران و سایر کشورها قرار خواهد گرفت.»

خوشدل در ادامه تصریح کرد: «البته درحال حاضر تحقیق مشترکی با کشورهای خارجی نداریم، اما وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، تحقیقات مشترکی را با سازمان بهداشت جهانی آغاز کرده است. دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت بهداشت همکاری داشته و وزارت بهداشت نیز از اطلاعات و تحقیقات تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای همکاری با کشورهای خارجی استفاده می‌کند.»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در ادامه سخنان خود در پاسخ به این سوال که آیا بیمارستان‌های این دانشگاه در بحث تولیدات و دستاوردها نیز ورود کرده‌اند یا خیر، گفت: «بیمارستان‌ها مسئولیت تولید را برعهده ندارند و اگر بیمارستانی وارد این حوزه شود، عملا از ماموریت اصلی خود دور می‌شود. در دانشگاه آزاد اسلامی و تمام دانشگاه‌های کشور ظرفیت‌های مختلفی برای شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم‌وفناوری وجود دارد که عملا متولی تولید هستند. با این‌حال بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی نیز درجهت رفع نیاز خودشان، اقدام به تولید تجهیزات حفاظت فردی مورد نیاز پرسنل کرده‌اند.»

  بیش از 6 هزار نفر در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد بهبود یافتند

او با تاکید بر اینکه مشکلی برای تهیه تجهیزات حفاظت فردی نداشته‌ایم، تصریح کرد: «بنابراین باید روی ماموریت مراقبت از بیماران کرونایی تمرکز کنیم تا ان‌شاءالله نتیجه درمان و بهبود بیماران به بهترین شکل رقم بخورد.»

خوشدل در خصوص تعداد بیماران بهبودیافته در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد اسلامی نیز توضیح داد: «درحال حاضر بیش از 6 هزار نفر در طول این چند ماه به بیمارستان‌های ما مراجعه کرده و تحت درمان قرار گرفته و بهبود پیدا کرده و مرخص شدند. میزان مرگ‌ومیر هم در مجموعه ما زیاد نیست؛ اگرچه بیمارانی که به بخش آی‌سی‌یو ارجاع داده می‌شوند زیاد بوده، اما مرگ‌ومیر در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه آزاد اسلامی از میزان کشوری پایین‌تر است.»

  آموزش‌های تئوریک به‌صورت مجازی دنبال می‌شود

او در بخش دیگری از سخنان خود درخصوص بحث آموزش در دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران گفت: «کرونا یک چالش جدی در همه دانشگاه‌های کشور و دنیا ایجاد کرده و به شکل بسیار استثنایی دانشگاه‌های دنیا را درگیر کرده است. دو دسته از آموزش‌ها در دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران را مدنظر قرار داده‌ایم که یکی از این آموزش‌ها تئوریک است که درحال حاضر به‌صورت مجازی انجام می‌شود.»

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران تاکید کرد: «البته آموزش مجازی به‌تنهایی نمی‌تواند همه نیازهای آموزشی را جبران کند، اما باتوجه به اینکه ترم جدید به‌تازگی آغاز شده، امیدوارم با فروکش کردن بیماری بتوانیم با برگزاری برخی از کلاس‌های جبرانی این کاستی را برطرف کنیم.»

او با بیان اینکه دسته دوم آموزش‌ها عبارت است از آموزش‌های بالینی بیان کرد: «زمانی که ستاد ملی کرونا و ستاد کرونای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران محدودیت‌های شدید ایجاد می‌کند، آموزش‌های بالینی و کارآموزی‌ها نیز به‌سمت آموزش‌های مجازی و حضور حداقلی حرکت می‌کند، ولی در سایر مواقع، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بیمارستان‌ها برگزار می‌شود.»

خوشدل اضافه کرد: «یک‌سری از برنامه‌ها نیز درخصوص کارورزان است؛ به‌طور مثال دانشجویان پرستاری که مقطع کارورزی را طی می‌کنند یا دانشجویان پزشکی که در مقطع انترنی هستند، جزء کادر بهداشت و درمان حساب می‌شوند. یعنی ارائه خدمات آنها مانند سایر کادر بهداشت و درمان بوده و برنامه آموزشی آنها با رعایت اصول بهداشتی ادامه پیدا می‌کند.»

او در ادامه اظهار کرد: «برای همکاران بنده هیچ فرقی نمی‌کند که دولتی هستند یا خصوصی؛ به همین دلیل در بحران کرونا همانند بیمارستان‌های دانشگاهی وارد ماجرا شدند.»

او با اشاره به روند ادامه‌دار کرونا در کشور و افزایش حجم خدمات در مراکز درمانی و فشار بر کادر درمان افزود: «امروز نیز مجددا آمادگی کامل خود را برای تداوم همکاری اعلام کرده‌ایم. این آمادگی به دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی هم اعلام شده، چراکه خود را جدا از شبکه بهداشت و درمان استان تهران نمی‌دانیم.»

به گفته خوشدل، کارکنان و اعضای هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران برای هرگونه همکاری در این شرایط بحرانی آماده هستند.» او گفت: «ده‌ها هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می‌کنند و بیش از 70 رشته محل تحصیلی در دانشگاه وجود دارد که ظرفیت بالایی است و اگر بتوانیم کوچک‌ترین قدمی برای ارتقای دانشگاه برداریم، قطعا مورد رضایت پروردگار خواهد بود.»

منبع: فرهیختگان

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی کرونا بیمارستان دانشگاه آزاد درمان کرونا رئیس دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران بیمارستان های دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران بیمارستان های این دانشگاه دانشگاه آزاد اسلامی نیز دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص بیماری کرونا بیماران کرونایی بیماران کرونایی بیمارستان ها وزارت بهداشت هزار نفر دانشگاه ها درحال حاضر اعضای هیات کادر درمان پیدا کرده آموزش ها آی سی یو موج سوم بخش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۳۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده تربیت نیروی فیزیوتراپی در دوره‌های کوتاه مدت

به گزارش خبرگزاری مهر، پرهام پارسانژاد، نسبت به تبلیغ دروغ دانشگاه آزاد و عوام فریبی و سوءاستفاده از تقاضای بسیار زیاد جوانان جویای کار انتقاد کرد و گفت: در حالی که فیزیوتراپی یکی از رشته‌های علوم پزشکی است و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور فقط از طریق کنکور سراسری در این رشته دانشجو می‌پذیرند، دانشگاه آزاد در اقدامی کاملاً تجاری و عوام فریبانه با سوءاستفاده از تقاضای بالای تحصیل و کار جوانان در این رشته و به رغم اعلام معاونت فرهنگی و اجتماعی ریاست جمهوری، معاونت حقوقی وزارت بهداشت و معاونت فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی کشور مبنی بر غیرقانونی بودن آن، طی دوره‌های کوتاه مدت در مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای تابعه خود، فیزیوتراپیست تربیت می‌کند.

دبیر انجمن فیزیوتراپی ایران افزود: مدارک صادره هیچ‌گونه وجاهت قانونی ندارند و به هیچ وجه مجوزی برای اشتغال افراد صاحب مدرک در امر درمان بیماران نیستند و تنها میلیون‌ها تومان سرمایه جوانان بیکار و خانواده‌های آنها را به جیب دانشگاه آزاد سرازیر می‌کند.

کد خبر 6088839 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • ۵۰۰ اثر به جشنواره مد و لباس اروند راه یافتند
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • «پزشکی» دانشگاه آزاد اهواز به ترم مهرماه می‌رسد؟
  • جزئیات خودکشی یک فوق‌تخصص روماتولوژی | سمیرا آل‌سعیدی که بود و چرا دست به خودکشی زد؟
  • راه اندازی ۲ دستگاه تصویربرداری پیشرفته در بیمارستان‌های امام رضا (ع)
  • پذیرش دانشجوی خارجی در ارشد هوشبری در دانشگاه جندی شاپور اهواز
  • پشت پرده تربیت فیزیوتراپیست در دوره‌های کوتاه مدت
  • پشت پرده تربیت نیروی فیزیوتراپی در دوره‌های کوتاه مدت